Advies

Wanneer jouw organisatie zich ontwikkelt, wil je dat jouw medewerkers zich mee ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan werken met een nieuw systeem, omgaan met strengere veiligheidsnormen, verandering van de functie-inhoud en ga zo maar door.

Om ook aandacht te besteden aan 'de menskant' van verandering, wordt vaak een training aangeboden. Meestal ergens tegen het einde van het traject. Dit heeft maar zeer zelden het gewenste effect. Iemand kan leren hoe een nieuw systeem werkt, maar er nog steeds niet mee kunnen of willen werken. En ook na een e-learning over het belang van de veiligheidsregels komt het nog regelmatig voor dat medewerkers niet de juiste PBM's dragen. Wil je echt soepel veranderen, dan zal je gedurende het hele traject rekening moeten houden met je medewerkers en hoe hun brein reageert op de verandering.

Beïnvloed zelf het succes van een verandering

Veranderingen brengen altijd veel teweeg en mensen zijn daarin soms 'lastig'. Dit komt omdat er zich heel veel afspeelt in dat brein van ons en het grootste deel gebeurt nog automatisch en onbewust ook.

Om gedragsverandering te bewerkstelligen is alleen een training niet genoeg. Er kunnen namelijk heel veel redenen zijn waarom er na een training geen gedragsverandering plaatsvindt. Misschien is er sprake van weerstand of gebrek aan vertrouwen of motivatie. Misschien is er onduidelijkheid over wat er van medewerkers gevraagd wordt of misschien is wat er gevraagd wordt niet werkbaar of realistisch.

BreinKennis helpt door het creëren van een breinvriendelijk ontwikkelklimaat in de organisatie. Dit houdt in dat we kijken naar het hele traject van ontwikkelvraag tot aan implementatie. Welk doel wil je bereiken met je medewerkers, welke automatische hersenprocessen zouden dit doel in de weg kunnen staan en welke inspanningen moet de organisatie leveren om dit te ondervangen?

Aanpak

In een eerste oriënterend gesprek zullen we de ontwikkelvraag van jouw afdeling of organisatie goed omschrijven. Dit eerste gesprek is op mijn kosten.

Indien gewenst ontvang je na het oriënterende gesprek een vrijblijvende offerte. De begeleiding vanuit BreinKennis kan op verschillende manieren plaatsvinden, afhankelijk van de hulpvraag en waar je organisatie staat in het ontwikkeltraject. In de simpelste vorm zou dat een sparringpartner kunnen zijn die je helpt om weerstand aan te pakken in je afdeling. Wil je meer ontzorgd worden dan lever ik een volledig plan van aanpak voor je verandertraject, waarin beschreven staat welke inspanningen nodig zijn om je traject tot een succes te maken. 

Contact

Joke de Vries

Tel.:06 866 12 881
E-mail:contact@breinkennis.nl