Soepel veranderen, kan dat eigenlijk wel?

BreinKennis maakt je Wijs over de Neuropsychologie van veranderen.

Je bedrijf groeit, innovatieve oplossingen lonken, je wilt een succesvol en vooruitstrevend bedrijf runnen. En je medewerkers? Zijn die net zo enthousiast over innovatie en verandering? De kans is groot dat dat niet het geval is. Ze vinden het goed zoals het gaat en zien weinig heil in de toekomstperspectieven die je ze schetst. Hun brein houdt niet van verandering, ze zitten in een fixed mindset. Als je nu niks doet, kan je dat veranderproces wel op je buik schrijven. Daarom slaan Wijs Training en BreinKennis de handen ineen om ondernemers te leren om sneller en soepeler hun bedrijfsdoelstellingen te bereiken.

Je volgt deze leergang samen met andere ondernemers, zodat je kunt leren van elkaar. Het is mogelijk om deze leergang te volgen met subsidie van de provincie Overijssel. Door de ‘Leren van Elkaar Kringen’ subsidieregeling kan je deze kwalitatief hoogwaardige leergang volgen met slechts een kleine eigen bijdrage.

Doel

Sneller en soepeler je bedrijfsdoelstellingen bereiken. Klinkt mooi, maar hoe doe je dat? Dit staat of valt met de inzet van je medewerkers. Gemotiveerde medewerkers die betrokken zijn, weinig stress ervaren en flexibel zijn. Utopie of haalbaar? Absoluut haalbaar! Door het toepassen van breinkennis ga je anders kijken naar de inzetbaarheid van je medewerkers. Vanuit de neurowetenschappen wordt steeds meer bekend over hoe ons brein functioneert. Wij gaan je helpen om deze kennis toe te passen binnen jouw bedrijf, zodat je je medewerkers in kunt zetten voor succes. Hierbij krijg je een beetje theorie, maar vooral veel praktische tips en trucs.

Aan het einde van deze leergang weet je:

 • Hoe je stress kunt verminderen bij jezelf en je medewerkers
 • Hoe je medewerkers enthousiast krijgt over innovaties en veranderingen
 • Hoe je medewerkers gemotiveerd en betrokken krijgt/houdt
 • Hoe je omgaat met weerstand van medewerkers

Vorm

De leergang bestaat uit 5 dagdelen. Elke sessie bevat een theoretisch en een praktisch deel. In het theoretische deel leveren wij de breinkennis aan die je in het praktische deel gaat helpen. Voor het praktische gedeelte leveren de deelnemende bedrijven zelf vraagstukken aan die we gezamenlijk op zullen lossen. Deze vraagstukken zullen we tijdens een intake vooraf met elk bedrijf bespreken. Aan het einde van elke sessie heb je handvaten waarmee je direct aan de slag kunt. Met deze opzet haal je maximaal rendement uit de leergang, door sterke focus op het probleem én de oplossing. Voorbeelden van vraagstukken kunnen zijn:

 • Je medewerkers geven aan stress of een hoge werkdruk te ervaren, terwijl je zelf niet het idee hebt dat je teveel van ze vraagt.
 • Je medewerkers zeggen mee te willen met elke verandering, maar als het zover is lijken ze toch terughoudend.
 • Je bedrijf heeft vaker tijdelijke medewerkers in dienst, tegen het einde van hun contract zie je de motivatie van zowel de tijdelijke als de vaste medewerkers afnemen.
 • De werkzaamheden binnen je bedrijf veranderen, medewerkers houden vast aan hun functieomschrijving en vinden dat de nieuwe taken niet bij hen horen. 

Praktische informatie

 • Minimaal 5, maximaal 6 deelnemende bedrijven. De deelnemende bedrijven leren van elkaar in een vertrouwelijke setting, er is binnen de groep geen sprake van onderlinge concurrentie.
 • Tijdens de sessies zijn we telkens te gast bij één van de deelnemende bedrijven. Mocht dit niet mogelijk zijn dan vinden we gezamenlijk een oplossing.
 • Je kan zelf een ‘leren van elkaar kring’ met andere bedrijven vormen, je kunt je ook als individueel bedrijf bij ons melden dan kijken wij of we een mooie groep samen kunnen stellen.

Investering:

Tijdsinvestering per deelnemer:

 • 5x dagdeel à 4 uur
 • Voorbereiding +/- 2 uur per sessie
 • 1x verzorgen sessie als ‘gastheer’ +/- 2 uur

Totaal: 32 uur.

Kosten:

De totale kosten voor alle bedrijven tezamen bedraagt €6935,-. Daarvan is €5000 subsidiabel. Voor de voorwaarden zie de website van de Provincie Overijssel. Bij 5 deelnemers is de eigen bijdrage €387,- en bij 6 deelnemers is dit €322,50 per persoon.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Over ons

Mirella2Mirella Duiven – Wijs Training

Mirella is een bevlogen coach en trainer met een achtergrond in de toegepaste Neuropsychologie. Zij helpt mensen bij het ontwikkelen van veerkracht. In een veranderende maatschappij is dit essentieel om stress, weerstand of zelfs burn-out te voorkomen.

www.wijstraining.nl | mirella@wijstraining.nl | 06 26 16 45 70

 

Joke de Vries BreinKennis portretfoto2

Joke de Vries – BreinKennis

Joke heeft na haar master Neuropsychologie jarenlang in het bedrijfsleven gewerkt en veel grote verandertrajecten meegemaakt. Zij weet alles over hoe ons brein reageert op verandering en vertaalt deze kennis in praktische oplossingen voor bedrijven.

www.breinkennis.nl | contact@breinkennis.nl | 06 866 12 881